NIEUWS OVER FOUNTAIN

In deze rubriek ontdekt u alles over de wereld van Fountain, de nieuwste trends in de sector en tips & tricks om samen met uw werknemers nog intenser te genieten van elke koffiepauze.

WELKE ROL VERVULT DE KOFFIEPAUZE BINNEN UW BEDRIJF?

Op kantoor genieten van een kopje koffie is veel meer dan even iets drinken. De koffiepauze is voor sommigen uitgegroeid tot een heus ritueel, dat relaties tussen collega’s helpt op te bouwen, de productiviteit verhoogt en zelfs de teamspirit verbetert.


SOCIALE SAMENHANG CREËREN


De koffiepauze is in de eerste plaats bedoeld om sociale samenhang op te bouwen tussen de verschillende medewerkers van een bedrijf. Het is een prima gelegenheid om meer menselijke en persoonlijke contacten op te zetten.

Door dergelijke momenten van uitwisseling tot stand te brengen, zou koffie de teamspirit en het gevoel van verbondenheid met het bedrijf versterken. Sommige studies beweren zelfs dat de koffiepauze een goede manier is om eventuele spanningen tussen werknemers te verminderen.


CONTACTEN BEVORDEREN


Het hoeft bij de koffie niet alleen over persoonlijkere dingen te gaan, het kan zelfs verder gaan. Even de tijd nemen voor een kopje koffie met een collega kan namelijk een prima gelegenheid zijn om ook ideeën rond professionele onderwerpen te bespreken. Die uitwisseling van ervaringen en knowhow wordt extra interessant als er medewerkers van verschillende afdelingen bij betrokken zijn. Die zullen immers een andere kijk op de zaak geven, wat misschien zelfs leidt tot een oplossing voor een bepaald probleem of een creatieve insteek in een project.


BETERE PRODUCTIVITEIT


Door regelmatig een pauze te nemen, voelen uw medewerkers zich meer ontspannen en beter in hun vel. Daardoor zullen ze productiever zijn tijdens de werkmomenten. Bovendien heeft de cafeïne in uw favoriete drank een positief effect: uw alertheid, concentratie en geheugen verbeteren.


KOFFIEPAUZE: EEN VERBINDENDE ROL?


Tot slot zouden werknemers de keuze van de koffie en het feit dat het management voorstander is van koffiepauzes, zien als een blijk van respect vanwege hun leidinggevenden. Werknemers voelen zich gewaardeerd als de aangeboden koffievoorziening van goede kwaliteit is, want dat zou bewijzen dat de directie wel degelijk aandacht besteedt aan het welzijn van de werknemers op de werkvloer.

Vindt u het ook belangrijk dat de koffiepauze een moment is om samen te genieten van een lekkere drank van goede kwaliteit? Neem snel contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen of om een degustatie te plannen!

Vind
een verdele

Geef uw postcode in en zoek de dichtstbijzijnde adviseur!
Distributeur(s) :
09 376 80 80
Vind
uw lokale
verkooppunt
Zoeken
Door op deze website te blijven, accepteert u het gebruik voor statistische doeleinden van persoonsgegevens in verband met uw surfgedrag. Meer informatie