NIEUWS OVER FOUNTAIN

In deze rubriek ontdekt u alles over de wereld van Fountain, de nieuwste trends in de sector en tips & tricks om samen met uw werknemers nog intenser te genieten van elke koffiepauze.

KOFFIE, EEN NATUURLIJK DUWTJE IN DE RUG

Wanneer de vermoeidheid toeslaat, nemen veel mensen hun toevlucht tot koffie. Meestal is een kleine, al dan niet geconcentreerde dosis cafeïne genoeg om ons weer op te peppen. Koffie is namelijk een natuurlijke stof met heel wat voordelen, die onder meer ons geheugen stimuleert en slaperigheid bestrijdt.


CAFEÏNE, DE GROOTSTE VIJAND VAN EEN SLAPERIG HOOFD


De cafeïne in koffie is een psychoactieve stof die inwerkt op de receptoren in onze hersenen. Ze zet zich vast op die receptoren en blokkeert daarbij de werking van adenosine, een stof die vrijkomt uit de neuronen en ons lichaam in een slaperige toestand brengt. Koffie helpt dus om dat effect van vermoeidheid tegen te gaan en stimuleert onze activiteit door de afscheiding van adrenaline te boosten.


HULP BIJ HET MEMORISEREN


Koffie maakt niet alleen onze geest wakker. Een studie van de Johns Hopkins University in Baltimore heeft aangetoond dat koffie ook van invloed is op ons vermogen om dingen te memoriseren. Zo zou koffie ons langetermijngeheugen stimuleren en helpen om bepaalde herinneringen beter te onthouden.


Dankzij die positieve effecten op onze cognitieve vaardigheden zou cafeïne ook helpen bij de preventie van bepaalde ziekten in verband met cognitieve achteruitgang, zoals alzheimer.

Ontdek alle effecten van koffie op uw gezondheid


MENSELIJKE RELATIES ALS MOTOR VAN MOTIVATIE


Wie zich verdiept in de voordelen van koffie, komt de meest uiteenlopende inzichten en studies tegen. Koffie helpt niet alleen om een slaperig gevoel te bestrijden en het geheugen te verbeteren, ook de motivatiefactor speelt een rol: gezellig samen een kop koffie drinken.

Wie samen met collega’s even geniet van een lekker kopje koffie en een babbel, voelt zich weer helemaal opgeladen en gemotiveerd en zal de rest van de dag efficiënter werken.

Vindt u ook dat de koffiepauze een heilig moment is voor uw werknemers? Wij bieden diverse drankoplossingen voor uw onderneming. Neem snel contact op met onze adviseurs.

Vind
een verdele

Geef uw postcode in en zoek de dichtstbijzijnde adviseur!
Distributeur(s) :
09 376 80 80
Vind
uw lokale
verkooppunt
Zoeken
Door op deze website te blijven, accepteert u het gebruik voor statistische doeleinden van persoonsgegevens in verband met uw surfgedrag. Meer informatie