NIEUWS OVER FOUNTAIN

In deze rubriek ontdekt u alles over de wereld van Fountain, de nieuwste trends in de sector en tips & tricks om samen met uw werknemers nog intenser te genieten van elke koffiepauze.

HOE ONDERHOUDT U EEN PROFESSIONELE KOFFIEMACHINE?

Een professionele koffiemachine krijgt het veel zwaarder te verduren dan een koffiemachine thuis. Om een lange levensduur te garanderen, is het absoluut belangrijk om goed voor uw machine te zorgen en regelmatig onderhoud uit te voeren. Let op: het reinigingsproces kan per model verschillen.


EEN PAAR EENVOUDIGE GEWOONTEN


Los van het volledige reinigingsproces van elke machine kunt u met een paar gemakkelijke tips en tricks de levensduur van uw koffieautomaat verlengen:  • Spoel de machine regelmatig met schoon water. Laat hiervoor de automaat gewoon een kopje koffie bereiden zonder echter koffie toe te voegen. Sommige automatische machines voeren vanzelf een regelmatige spoelbeurt uit.

  • Reinig minstens één keer per week met een spons alle toegankelijke onderdelen, zoals de bekerhouder, de filterhouder, het waterreservoir en het stoompijpje.

  • Schakel uw machine uit wanneer ze niet wordt gebruikt (als dat voor uw apparaat mogelijk is). Sommige modellen gaan automatisch in de slaapstand na een bepaalde tijd.

  • Vul het waterreservoir op de correcte manier en gebruik de juiste hoeveelheid koffie. Doe het reservoir liever iets te vol dan niet vol genoeg. Zo vermijdt u dat de pomp lucht in het circuit zuigt.

  • Voer maandelijks tot driemaandelijks een volledige ontkalking van uw machine uit volgens de instructies in de gebruikershandleiding.


AANGEPASTE REINIGING VAN UW MACHINE


De eigenlijke reiniging van uw koffiemachine is vooral afhankelijk van het type apparaat. In tegenstelling tot de traditionele percolator, die eerder voor huishoudelijk gebruik bedoeld is en gemakkelijk schoon te houden is met een mengsel van water en azijn, hebt u voor het onderhoud van een professionele machine speciale producten nodig. Water en azijn kunnen bepaalde onderdelen van de machine immers beschadigen.


Voor het reinigen van een capsule- of podmachine bestaat er speciale ontkalker in de vorm van een gel. Voor een machine met bonen moet u speciale tabletten gebruiken. Het is erg belangrijk om alle verschillende onderdelen van uw koffiemachine, zoals de opvangbak voor koffiedik, regelmatig schoon te maken.


Wenst u advies over het onderhoud van uw professionele machine? Neem gerust contact met ons op via ons online contactformulier!

Vind
een verdele

Geef uw postcode in en zoek de dichtstbijzijnde adviseur!
Distributeur(s) :
09 376 80 80
Vind
uw lokale
verkooppunt
Zoeken
Door op deze website te blijven, accepteert u het gebruik voor statistische doeleinden van persoonsgegevens in verband met uw surfgedrag. Meer informatie