NIEUWS OVER FOUNTAIN

In deze rubriek ontdekt u alles over de wereld van Fountain, de nieuwste trends in de sector en tips & tricks om samen met uw werknemers nog intenser te genieten van elke koffiepauze.

THEE OF KOFFIE? EFFECTEN OP ONZE GEZONDHEID

We hebben allemaal ons eigen ochtendritueel. Na water zijn koffie en thee de meest gedronken dranken wereldwijd. Van smaak lijken ze misschien erg verschillend, maar toch hebben ze dezelfde voordelen en hetzelfde hoofdbestanddeel: cafeïne. Beide dranken hebben positieve effecten op onze gezondheid en zouden bijdragen aan de preventie van bepaalde ziekten.


DE GEMEENSCHAPPELIJKE FACTOR: CAFEÏNE


Thee of koffie? Ieder van ons heeft zo zijn eigen voorkeur. Hoewel deze twee dranken op het eerste gezicht erg verschillend lijken, zijn ze redelijk vergelijkbaar. Ze bevatten namelijk allebei stimulerende stoffen, vooral cafeïne – de dosis in thee is weliswaar half zo klein.
Cafeïne wordt niet door iedereen op dezelfde manier opgenomen in de lever. Ons lichaam zet cafeïne om in paraxanthine, een molecule met angstwerende eigenschappen. Dat vermogen tot omzetting verschilt echter van persoon tot persoon. Bij mensen die minder gemakkelijk paraxanthine omzetten, kan het angstwerende effect zich omkeren: cafeïne zal bij hen net angst veroorzaken. Deze mensen hebben over het algemeen meer last met het drinken van koffie, waar een hogere concentratie cafeïne in zit.


DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN KOFFIE


Sommige mensen hebben dan wel moeite met het verteren van koffie, maar iedereen is het erover eens dat cafeïne positieve effecten op het lichaam heeft. Om te beginnen verhoogt koffie uw alertheid wanneer u even een dipje hebt. Koffie helpt de concentratie te verbeteren en stimuleert het geheugen.
Ook zou koffie het risico op een hartaanval verminderen (voor mensen zonder specifieke hartklachten) en de lever beschermen. Tot slot zou cafeïne de ziekten van Alzheimer en Parkinson helpen te voorkomen.


DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN THEE


Behalve cafeïne bevat thee ook polyfenolen, die antioxidante, ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Ze helpen overtollige vrije radicalen in het lichaam te bestrijden en beschermen het bloedvatstelsel door het risico op trombose te verminderen. Ook zou thee de spijsvertering bevorderen.
Afhankelijk van welke planten erin zitten, zou thee ook nuttig zijn in de strijd tegen diverse aandoeningen, zoals hoofdpijn. Die eigenschappen komen vaker voor in groene thee dan in andere variëteiten.


EEN KWESTIE VAN SMAAK …


Kortom, thee en koffie hebben vergelijkbare eigenschappen, zeker als u ze ‘s ochtends drinkt om hun hydraterende en opwekkende eigenschappen. Kiezen voor koffie of thee is dan ook vooral een kwestie van smaak. Sommige mensen lusten beide en genieten afwisselend van een kop thee of koffie, al naargelang hun humeur of waar ze die dag zin in hebben.
En u, bent u eerder een thee- of koffietype? Wat uw favoriete ochtenddrank ook is, wij hebben de perfecte drankoplossing in huis. Neem snel contact met ons op voor meer informatie over onze diensten!

Vind
een verdele

Geef uw postcode in en zoek de dichtstbijzijnde adviseur!
Distributeur(s) :
09 376 80 80
Vind
uw lokale
verkooppunt
Zoeken
Door op deze website te blijven, accepteert u het gebruik voor statistische doeleinden van persoonsgegevens in verband met uw surfgedrag. Meer informatie