NIEUWS OVER FOUNTAIN

In deze rubriek ontdekt u alles over de wereld van Fountain, de nieuwste trends in de sector en tips & tricks om samen met uw werknemers nog intenser te genieten van elke koffiepauze.

DE VERSCHILLENDE MANIEREN OM KOFFIE TE MAKEN MET EEN PROFESSIONELE MACHINE

Afhankelijk van de gekozen koffiemachine kunt u de sterkte van uw kopje koffie aanpassen aan uw voorkeur. Met sommige automaten is het mogelijk om ook diverse melkdranken op basis van koffie te bereiden.


Pure koffie: verschillende sterktes


Met de professionele koffiemachines van Fountain kiest u uit verschillende sterkteniveaus. Meestal zijn dat er drie: ristretto, espresso en lungo. Het verschil met de andere soorten pure koffie zit in de hoeveelheid water die voor de bereiding wordt gebruikt. Voor deze drie varianten is de hoeveelheid gemalen koffie precies hetzelfde, maar wordt er meer of minder water gedoseerd, afhankelijk van de gewenste sterkte.


Ristretto, klein formaat, grote kracht


Deze sterke koffie is de meest gedronken koffie in Italië. Een kopje ristretto bevat slechts 15 à 20 ml water, dat is de helft tot zelfs een derde van de hoeveelheid die nodig is voor een espresso.


Espresso, de meest courante koffie


Dit type koffie komt het vaakst voor en wordt geserveerd in bars of ook gewoon thuis. Meestal ligt er een dun laagje schuim op, afhankelijk van de branding van de koffie. Een variant is de dubbele espresso: hiervoor wordt dezelfde hoeveelheid water gebruikt als in een klassieke espresso, maar twee keer zoveel gemalen koffie.


Lungo, voor een smaak die langer aanhoudt


Een lungo is ‘aangelengde’ koffie. De hoeveelheid gemalen koffie is nog steeds hetzelfde als in de vorige twee soorten, maar er wordt meer water toegevoegd.


Café au lait: verschillende varianten


Sommige mensen vinden het lekker om de smaak van hun koffie te verzachten door melk of room toe te voegen. Op die manier kunt u tal van verschillende bereidingen creëren, aangepast aan ieders smaak en voorkeur. Veel professionele machines maken deze dranken in een paar seconden klaar. Een paar voorbeelden:  • Caffè latte: gewone koffie waar u de gewenste hoeveelheid melk aan toevoegt.

  • Cappuccino: espresso afgewerkt met een heerlijk laagje geschuimde melk.

  • Latte macchiato: hetzelfde principe als cappuccino, maar tussen de koffie en het melkschuim wordt nog een vleugje warme melk toegevoegd.


Dit is maar een kort overzicht van de meest voorkomende dranken op basis van koffie die een professionele machine kan bereiden. Er zijn er uiteraard nog veel meer, en er komen steeds nieuwe varianten bij.


Wilt u een professionele koffiemachine in uw bedrijfsruimte plaatsen en zelf ook heerlijke dranken op basis van koffie schenken? Neem snel contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen.

Vind
een verdele

Geef uw postcode in en zoek de dichtstbijzijnde adviseur!
Distributeur(s) :
09 376 80 80
Vind
uw lokale
verkooppunt
Zoeken
Door op deze website te blijven, accepteert u het gebruik voor statistische doeleinden van persoonsgegevens in verband met uw surfgedrag. Meer informatie